查看: 1423|回復: 116
打印 上一主題 下一主題
收起左側

足球世界 之 足球自由討論區-

會員可於此帖分享自己足球經歷
   喜歡既球員,球隊   *當中包括原因
       自己擅長踢咩位置? 有咩強項 ....
(唔一定要講哂全部(!)

總言之有關足球的 通通也可以說喔!
(有獎勵的喔.(精彩的帖子加10-30分不等).......
============================

讓我為大家介紹一下自己吧

我5歲果時就有睇世界盃(我老逗都是足球fans)
當時我記得是........巴西 對 法國 (當時白蘭斯在曼聯踢波^_^)

然而我更早便是曼聯粉絲(!)
直至現在差不多十年了吧 -__- 小弟今年16歲
當年我老逗係堅尼超級fans..而我最愛就係當時曼聯的所有前鋒
(舒到喊..蘇豬...約基...高爾 __)

至於現在..我最喜歡既球員
卻是謝拉特 , 沙維  
我本人踢足球的位置也是中場
為何我是曼聯fans?最喜歡的卻不是曼聯球員?

原因很簡單:我最欣賞的不是入球機器 而是默默為球隊付出的無名英雄!
沙維,謝拉特這一點做得非常完美-

但我本人 最欣賞最欣賞既位置..是防守中場(!) [比較怪吧?..很冷門)
實際其實是 防中才是王道!..

所以艾辛, 這個無限體能的防中 是我最崇拜的防中
還有以往的曼聯隊長堅尼..!
可惜的是 曼聯現時還沒有一位正宗防中
卡域克不是正宗防中的材料-___-

呼..我就打完了  會員們 到你地發揮一下!
文筆好另加分的=_=V

評分

參與人數 1樂點 +15 收起 理由
朗尼rooney + 15 分享

查看全部評分

回復

咁我做第2先...

當年我小一已經開始睇波
到98年...第1次睇世界杯
巴西對法國
當年識既球星得兩個=.=就係外星人同李華度
跟住過多兩年.姐係00年..果陣9歲...睇歐國杯
果陣就開始識埋法國=.=果陣決賽法國黃金入球ko左意大利
跟住就開始睇西甲.唔記得邊年.有場華倫對巴塞2:3果場就最印象深刻.李華度90分鐘禁區外倒掛入網.巴塞就第5變第4
大約果陣開始.就開始去踢波=.=
一開始.係羽毛球場踢...將果d鐵欄做龍門
果陣踢既位係前風
到小六.就02年世界杯
果陣對d球星已經開始熟悉
當然都係支持巴西
最可惜係細哨冇4強踢
最令果球應該就係卡路士對中國果球
完左世界杯.我就上中一...
03年季中.皇馬黎左HK踢表演賽.果陣皇馬6條A
我就緊係買到飛再去睇,公開練習果日同埋正式果日都有睇
跟住上到中一.因為個個都打籃球既關係.小左踢波
到中二既時候.先開始多返踢波
打既位置多數係中堅
係呢個位踢左兩三年.踢街場入既波都唔過20=.=
到中四既時候...轉戰龍門呢個位...
而支持既球會就由細個既巴塞->皇馬->AC->車仔(依家)
但係屋企既波衫最多就係曼聯=.=

評分

參與人數 1樂點 +20 收起 理由
疾風終極奧義 + 20 精彩文章! +曼聯^_^

查看全部評分

回復 支持 反對

咁我做第2先...

當年我小一已經開始睇波
到98年...第1次睇世界杯
巴西對法國
當年識既球星得兩個=.=就係外星人同李華度
跟住過多兩年.姐係00年..果陣9歲...睇歐國杯
果陣就開始識埋法國=.=果陣決賽法國黃金入球ko左 ...
將乂軍 發表於 13-5-2009 15:48

果陣巴西3r真係屈機
我最中意ronaldo同李華度 @_@v...

打龍門WO@_@
回復 支持 反對

果陣真係冇咩邊個可以防到3r

我打龍但係經驗好小咋...
回復 支持 反對

你大唔大份@_@? 有d龍門好嚇人 +上好多都係細粒仔
撞死佢地-_-
回復 支持 反對

我唔算大份架=.=
只係高...同埋我好善良唔會好嚇人~~
回復 支持 反對

-.-做龍門要惡d喎
嚇疾人地啊嘛 @_@
回復 支持 反對

d支持既隊成日變既-.-''
回復 支持 反對

`S!uK=]] 發表於 13-5-2009 22:38
我從未變過 [[onion_10]]
回復 支持 反對

-.-做龍門要惡d喎
嚇疾人地啊嘛 @_@
疾風終極奧義 發表於 13-5-2009 10:16 PM

呢樣咪就係我既缺點=.=太善良冇計...

`S!uK=]] 發表於 13-5-2009 10:38 PM

因為跟球星轉=.=
當年巴塞因為費高.李華度...李華度跟住去左奧林.費高去左皇馬.咪支持皇馬=.=
跟住到有卡卡+s7出現就鐘意ac
跟住s7去左車仔咪變左依家既車仔囉...
回復 支持 反對